Veel Gestelde Vragen

3D digiLab

3D printen is een manier om driedimensionale voorwerpen te maken vanuit een computermodelbestand. Tegenwoordig bestaan er veel verschillende vormen van 3D printen, maar de 3D-printer van Dremel gebruikt Fused Filament Fabrication (FFF; productie m.b.v. smeltdraad) om lagen gesmolten kunststof bovenop elkaar te extruderen tot een voorwerp is gerealiseerd .
De bouwkwaliteit is afhankelijk van een aantal factoren zoals laagdikte en slicerinstellingen. De Dremel printers (3D20, 3D40 en 3D45) extruderen filament in lagen die dunner zijn dan een velletje papier, 50 tot 300 micron (0,05 - 0,30 mm). Hoe dunner de lagen, des te meer details kunnen worden geprint. Veel slicerinstellingen kunnen ook de bouwkwaliteit beïnvloeden; de DigiLab Slicer heeft instellingen die voor 3D-printers van Dremel zijn geoptimaliseerd.
3D20: maximaal bouwvolume is 230 mm x 150 mm x 140 mm (9" x 5.9" x 5.5"). 3D40 en 3D45: maximaal bouwvolume is 254 mm x 154 mm x 170 mm (10" x 6" x 6.7"). 30% groter dan de 3D20.
De tijd die nodig is voor het maken van een 3D-voorwerp, is afhankelijk van de grootte en complexiteit van het modelbestand en kan niet exact worden aangegeven. Dremel 3D-modelbestanden bevatten geschatte bouwtijden voor uw informatie.
De dikte van de lagen van uw voorwerp is iets dat u kunt kiezen. De printers 3D40 en 3D45 hebben een maximale resolutie van 50 micron (0,05 mm), de 3D20 heeft een maximale resolutie van 100 micron (0,1 mm). Alle printers hebben een minimale resolutie van 300 micron (0,30 mm). Hoe hoger de resolutie, des te dunner is elke laag en hoe beter uw voorwerp eruit zal zien. De laagresolutie is afhankelijk van de instelling: laag - 0,3 mm medium - 0,2 mm hoog - 0,1 mm ultra - 0,05 mm (alleen 3D40 en 3D45).
Het feit dat voorwerpen vastplakken aan het bouwplatform is juist goed, want er is een goede hechting met het bouwplatform nodig tijdens het bouwproces. Dit is om ervoor te zorgen dat het voorwerp tijdens het bouwen stabiel blijft. Als u uw prints heel erg lastig kunt verwijderen, dan kan het zijn dat uw mondstuk zich te dicht bij het bouwplatform bevindt. U moet eventueel de hoogte van uw eerste laag aanpassen; dit kunt u doen in het instellingsmenu. Neem contact op met de klantenservice, als u vragen hebt of als dit niet werkt. Zie handleiding voor aanwijzingen m.b.t. het verwijderen van voorwerpen.
JEr zijn meerdere redenen waarom voorwerpen niet vast blijven plakken aan het bouwplatform. Eerst moet u ervoor zorgen dat u schone bouwtape zonder vuil hebt en dat deze niet ingescheurd of uit elkaar gescheurd is. Controleer vervolgens of het bouwplatform waterpas is. Dit zijn de twee meest voorkomende oorzaken voor het niet blijven vastplakken van voorwerpen. Als uw prints nog steeds niet blijven vastplakken, dan kan het zijn dat het mondstuk zich te ver van het bouwplatform bevindt. U moet eventueel de hoogte van uw eerste laag aanpassen; dit kunt u doen in het instellingsmenu. Neem contact op met de klantenservice, als u vragen hebt of als dit niet werkt.
Ja. U kunt het bouwen op pauze zetten en vervolgens tijdens de pauze het filament verwisselen. Het printen kan eenvoudig worden hervat, wanneer u klaar bent met het verwisselen van de filamenten.
U moet eventueel het modelontwerp optimaliseren. Voor hoeken die meer dan 45 graden uit de verticale lijn liggen, zijn externe ondersteuningen nodig om inzakken te voorkomen. Zelfs met ondersteuningen hebben sommige modellen een bepaalde oriëntering nodig om tijdens het printen stabiel te zijn of een extra laag om ervoor te zorgen dat het model blijft vastplakken. Probeer dit in DigiLab Slicer uit door op "Generate Support" (ondersteuning maken) en "Build Plate Adhesion" (hechting bouwplaat) te klikken. Als u nog steeds problemen hebt, neem dan contact op met de klantenservice voor extra suggesties.
Ja, u kunt zo'n model printen met behulp van ondersteuningen die door de slicingtool zijn gemaakt. Klik in DigiLab Slicer op de knop "Generate Support" (ondersteuning maken).
Ondersteuningen zijn zodanig ontworpen dat ze gemakkelijk kunnen worden verwijderd en zouden slechts minimale sporen op uw print moeten achterlaten. Als u echter enkele sporen aantreft, kunt u deze wegschuren met fijn schuurpapier.
Bouwtape is alleen nodig voor 3D20 en 3D40. De zwarte bouwtape gaat maximaal 50 prints mee; de blauwe bouwtape gaat maximaal 10 prints mee. De zwarte bouwtape kan met een milde reinigingsspray worden gereinigd, wat de levensduur ervan zou moeten verlengen.
Beide bouwtapes zorgen voor dezelfde bouwkwaliteit, het belangrijkste verschil is dat de zwarte bouwtape langer meegaat en voorwerpen steviger op hun plaats houdt.
De beste oriëntering voor printen beperkt gewoonlijk eventuele horizontale overhangende delen waar ondersteuningen voor nodig zouden zijn, en zorgt voor een maximaal contactoppervlak met de bouwplaat. Dit zijn niet noodzakelijkerwijs dezelfde posities en er kan wat experimenteren nodig zijn om dit te optimaliseren.
Dit wordt een rand of boord genoemd en wordt gebruikt voor het prepareren van het mondstuk om te zorgen voor soepel vloeien van het filament, voordat wordt begonnen met het printen van het echte model.
U kunt uw printer 3D40 of 3D45 registreren bij de Dremel Print Cloud-service. Zo kunt u modellen uploaden, uw print bewerken, slicen, starten en controleren tot deze is voltooid. Als u een 3D45-printer hebt, krijgt u een feed van de geïntegreerde camera om de voortgang te bekijken. Hier krijgt u toegang tot de Dremel Print Cloud: .

Filament

Dremel-filament is geproduceerd om te zorgen voor de hoogste kwaliteit bij gebruik en helpt om uw Dremel 3D-printer probleemloos te laten functioneren. Tevens maakt de DigiLab 3D45 gebruik van specifieke RFID-informatie die op elke spoel is opgeslagen, om te zorgen voor de juiste temperatuur, snelheid en andere parameters die voor elk verschillend filamenttype worden gebruikt.
Alle Dremel PLA is compatibel met alle Dremel 3D-printers. De geavanceerde filamenttypes (Eco-ABS, nylon, enz.) zijn alleen compatibel met de nieuwe DigiLab 3D45.
Voor de Dremel 3D20 en 3D40 moet u alleen Dremel PLA gebruiken. De DigiLab 3D45 ondersteunt Dremel PLA, Eco-ABS en nylon. Andere filamenttypes kunnen schade aan de printers veroorzaken en hierdoor vervalt de garantie.
Hoe lang u met de filamenten doet, is afhankelijk van diverse factoren zoals de gebruikte printkwaliteit, opvuldichtheid en het aantal noodzakelijke ondersteuningen. Elke spoel Dremel PLA bevat bijvoorbeeld ten minste 175 meter filament en voor de standaard Dremel kikkerprint is ongeveer 5 meter filament nodig, dus met elke spoel zou u ongeveer 35 kikkers moeten kunnen printen.
Correct bewaren van uw filamenten verlengt de levensduur ervan.Filamenten moeten altijd worden bewaard in een koele, droge omgeving zonder schommelingen in temperatuur of luchtvochtigheid. Laat uw filament altijd in de krimpfolie zitten tot u deze gaat gebruiken. Filament dat aan extreme vochtigheid of temperaturen wordt blootgesteld, kan broos worden of moeilijker smelten.
Nee, Dremel heeft een speciaal gemodificeerd PLA-mengsel ontwikkeld dat de eigenschappen van ABS nabootst. Wij hebben omwille van gezondheidsredenen afgezien van ABS-filament.
Het veiligheidsinformatieblad (VIB) is verkrijgbaar voor alle Dremel-filamenten. Neem contact op met de klantenservice voor een exemplaar hiervan.
De materiaalgegevens van alle filamenten vindt u hier: .
Dit is omdat het pakje droogmiddel dat bij de filamenten wordt verpakt, gescheurd is. Dit gebeurt vaker en het "vuil" dat u in de verpakking ziet is een soort zout dat het filament tijdens opslag droog houdt. Nadat de verpakking van de filamenten is opengemaakt, kan dit zonder problemen bij het huisvuil worden gegooid. Ook al bevat dit zout, eet dit absoluut niet.

3D Printer Specific

Hier staan enkele video's die Dremel 3D-printers in actie laten zien:
3D20: beknopte handleiding, PLA-filament (1x spoel van 0,5 kg), USB-kabel, SD-kaart met modelbestanden en Dremel 3D Software, bouwtape, een hulpmiddel voor verwijderen van voorwerpen, handleiding, ontstoppingshulpmiddel en nivelleervel. 3D40: beknopte handleiding, PLA-filament (1x spoel van 0,5 kg), USB-kabel, USB-stick met modelbestanden en DigiLab Slicer-software, bouwtape (2), een hulpmiddel voor verwijderen van voorwerpen, handleiding, ontstoppingshulpmiddel en bouwvel. 3D45: beknopte handleiding, ECO-ABS-filament (1x spoel van 0,5 kg), NYLON-filament (1x spoel van 0,5 kg), USB-kabel, USB-stick met modelbestanden en DigiLab Slicer-software, lijm voor bouwplatform, een hulpmiddel voor verwijderen van voorwerpen, handleiding, ontstoppingshulpmiddel en bouwvel.
De Dremel 3D-printer en Dremel PLA-filament worden in heel het land bij uitgezochte dealers en ook online verkocht.
3D20: Er is geen deurvergrendeling of controle op de Dremel 3D20. 3D40: De deuren van de Dremel 3D40 worden gecontroleerd en beide deuren moeten gesloten zijn om een print op afstand (vanaf website of met de app) uit te kunnen voeren. Dit zorgt ervoor dat er geen handen in de printer kunnen geraken wanneer er met printen is gestart door een gebruiker die niet in de buurt is. Op elk ander moment, met inbegrip van tijdens het bouwen van een object, zal er door het openen van een deur een waarschuwingsbericht op het scherm verschijnen.
Bekijk de vergelijkingstabel op onze website om de verschillen tussen de 3D20 en 3D40 te zien.
Nee, er zit geen noodstopknop op, maar bij alle Dremel 3D-printers wordt met de hoofdschakelaar aan de zijkant de voeding naar de printer onmiddellijk onderbroken.
De 3D40-printer is voorzien van 'Quik Level', een functie waarmee de positie van het bouwplatform met smart-sensortechnologie wordt gedetecteerd. U wordt door het proces geholpen om het printbed op een perfecte positie te plaatsen.
De printers 3D40 en 3D45 zijn uitgerust met "Quick Level"; dit is een functie waarbij met behulp van slimme sensortechnologie de positie van het bouwplatform wordt gedetecteerd. Er wordt een referentiepunt aan de achterkant van het bouwplatform bepaald en vervolgens wordt dat niveau naar de voorste twee instelbare punten overgebracht. Vervolgens wordt de afstelling gedirigeerd tot alle punten zich op hetzelfde niveau bevinden.
Bekijk het modelvergelijkingsoverzicht op onze website voor de verschillen tussen de 3D20, 3D40 en 3D45..
Nee, alle 3D-printers van Dremel (3D20, 3D40, 3D45) zijn gebouwd als enkelvoudige extrudersystemen.
De nieuwe slangadapter kan met een kleine aanpassing geschikt worden gemaakt voor gebruik met de oudere 3D40. De slangadapter is een 3D-print en het bestand staat hier: . De procedure voor de aanpassing vindt u hier:
U kunt deze afspoelen met water of afvegen met een vochtige doek.
De 3D45 heeft enkele extra's in vergelijking met de 3D40: - Ondersteuning van meerdere filamenttypes. PLA, ECO-ABS en nylon bij de lancering, waarbij er nog meer zullen volgen. - Camera voor controle van het bouwproces op afstand - Detectie van filamenttype en -lengte - Verwarmd bouwplatform om krom trekken van het model te verminderen - Groter touchscreen en nieuwe gebruikersinterface - Afzuigluchtfilter, deeltjesfilter en actief koolstoffilter.
Het verwarmde bouwplatform helpt het krom trekken van modellen te voorkomen. Dit geldt vooral voor meer technische materialen als nylon en ECO-ABS.
De meegeleverde lijm is het beste, veiligste materiaal dat we konden vinden en werkt met alle filamenttypes die door de 3D45 worden ondersteund. Deze zorgt voor een sterke hechting die helpt bij het voorkomen van mislukkingen..
Pak het bouwplatform uit de printer en spoel dit af onder warm water. De lijm lost dan op. Als het bouwplatform schoon is, moet u dit helemaal laten drogen, voordat u dit weer in de 3D45 installeert.
De lijm op de bouwplaat hoeft niet na elk bouwproces te worden verwijderd. U kunt na een bouwproces de ruwe randjes wegkrabben en meer lijm aanbrengen. Dit kan goed werken, zodra u een paar lagen heeft opgebouwd. U moet de lijmlaag eraf wassen, wanneer deze diepe groeven bevat of ongelijk is opgebouwd en zo het bouwplatform ongelijkmatig maakt.
Als u lijmresten op de niveausensor ziet zitten, dan kunt u deze er zachtjes afkrabben met een heen-en-weergaande beweging. Gebruik geen gereedschappen die scherp zijn of de vlotter kunnen klemmen. Zorg ervoor dat u het mondstuk achter de niveausensor niet aanraakt, dit kan heet zijn.
Dankzij de RFID-tag kan de DigiLab 3D45 printer vaststellen welk type filament is geladen. Met deze informatie stelt de 3D45 de juiste temperaturen en printsnelheid in, om ervoor te zorgen dat het door u gekozen model optimaal wordt geprint. Dit gebeurt zelfs, als het oorspronkelijke printbestand voor een ander materiaal werd geslicet. Met de RFID-tag kan de 3D45 ook bijhouden hoeveel filament er nog op de spoel zit, zodat u een waarschuwing krijgt wanneer dit onvoldoende is om een print te voltooien.
De camera werkt alleen met de online Print Cloud Service. Meld u aan bij de Dremel Print Cloud om het printen op afstand te controleren. U kunt zelfs de status van lokaal gestarte prints controleren. Hier krijgt u toegang tot de Dremel Print Cloud: .
Op momenten waar de lijm te goed heeft gehecht, bleek de beste manier om het meegeleverde verwijderingshulpmiddel (krabber) te gebruiken. Schuif deze onder een hoek of zijkant en blijf het vervolgens onder het gebouwde model duwen tot dit loslaat.
De slangadapter is voor gebruik met een dampafzuigsysteem of buisventilator. Eerst moet u het slangadapterbestand printen dat zich op de printer bevindt. Dit kan van elk materiaal worden geprint (PLA, ECO-ABS of nylon). Als u een dampafzuigsysteem gebruikt, denk er dan aan dat u dit inschakelt telkens wanneer u uw printer gebruikt.
De slangadapter is voor gebruik met een dampafzuigsysteem of buisventilator. Eerst moet u het slangadapterbestand printen dat zich op de printer bevindt. Dit kan van elk materiaal worden geprint (PLA, ECO-ABS of nylon). Als u een dampafzuigsysteem gebruikt, denk er dan aan dat u dit inschakelt telkens wanneer u uw printer gebruikt.
De 3D45 kiest instellingen die voor elk filamenttype zijn geoptimaliseerd. Wij begrijpen echter de behoefte om alles te kunnen aanpassen. Er zijn twee manieren voor de gebruiker om de printinstellingen te bedienen. 1. Druk op het hoofdscherm op FILAMENT > FILAMENT INSTELLINGEN BEKIJKEN/BEWERKEN. Hiermee kunt u temperaturen en snelheden vastleggen. Deze instellingen blijven behouden zolang die spoel is geladen. 2. Druk op het hoofdscherm op TOOLS > INSTELLINGEN > ADV. MODE (GEAVANCEERDE MODUS). Door "PRIORITEIT G-CODE INSTELLINGEN" te kiezen wordt de printer ingesteld om altijd de printinstellingen in het printbestand te gebruiken. Hiermee kunt u parameters in uw slicerprogramma wijzigen en deze exact laten gebruiken door de printer.
Er is een deeltjesfilter en een actieve koolstoffilter.
Dremel heeft de printers 3D40 en 3D45 voorzien van de mogelijkheid voor aansluiting op ventilatiesystemen en dampafzuigsystemen.

Software

3D20: verbind de printer via de USB-kabel met uw computer. Klik op de knop "Machine Information" in het menu Tools. Vergelijk deze met de nieuwste versie die op onze website voor download beschikbaar is: 3D40 en 3D45: verbind de printer via ethernet of wifi met het internet. Telkens als de printer wordt ingeschakeld, controleert deze automatisch de firmwareversie. Er bevindt zich ook een knop "Check for Updates" (controleren op updates) in het menu Tools. Als uw machine niet met internet is verbonden, kunt u de firmwareversie controleren in het scherm "About" (Over) in het menu Tools en deze vergelijken met de versie die op onze website voor download beschikbaar is: .
U kunt bestanden ook met elke designsoftware voorbereiden, maar u moet de bestanden wel met 3D Builder opslaan als een .g3drem-bestand (voor de 3D20) of .3dremel-bestand (voor de 3D40).
Download eerst het firmwarepakket op de website: . Pak dit ZIP-bestand vervolgens uit op een lege USB-stick. Schakel uw printer uit en steek de USB-stick in de poort op de voorkant. Schakel de printer weer in en volg de instructies op het scherm. Als dit niet werkt, neem dan contact op met de klantenservice: .
BUw nieuwe Dremel printer wordt geleverd met een slicersoftwarepakket dat zich op de USB-stick (3D40,3D45) en de SD-kaart (3D20) bevindt. Wij hebben ons aanbod van slicerprogramma's met elke printerversie geüpgraded. U kunt de nieuwste versie van DigiLab 3D Slicer hier vinden: . Deze ondersteunt momenteel alleen 3D40 en 3D45, maar ondersteuning van 3D20 volgt binnenkort. Er is ook een cloudgebaseerde service voor printen op afstand die met de 3D40 en 3D45 kan worden gebruikt. Hiermee is het mogelijk om prints op afstand te slicen, starten en controleren. Controle op afstand omvat ook de status van lokaal gestarte prints en alleen voor de 3D45 de videostatus. U kunt zich hier aanmelden bij de Dremel Print Cloud: .
De Dremel 3D20 kan alleen .g3drem bestanden bouwen. U kunt Dremel3D, Autodesk Print Studio of Simplify3D gebruiken voor het maken van deze bestanden. Al deze programma's kunnen .STL en .OBJ bestanden accepteren. De Dremel 3D40 kan .g3drem, .gcode en .g bestanden bouwen. U kunt Dremel 3D Slicer, Autodesk Print Studio, Dremel 3D Slicer of Simplify3D gebruiken voor het maken van deze bestanden. Al deze programma's kunnen .STL en .OBJ bestanden accepteren. De Dremel 3D45 kan .g3drem, .gcode en .g bestanden bouwen. U kunt Dremel 3D Slicer of Simplify3D gebruiken voor het maken van deze bestanden. Deze programma's kunnen .STL en .OBJ bestanden accepteren.
JWij proberen altijd te zorgen voor de beste tools en gebruikerservaring. Wij hebben ons aanbod van slicerprogramma's met elke printerversie geüpgraded. U kunt de nieuwste versie van DigiLab 3D Slicer hier vinden: . Deze ondersteunt momenteel alleen 3D40 en 3D45, maar ondersteuning van 3D20 volgt binnenkort. De nieuwe Dremel DigiLab 3D Slicer is gebaseerd op Cura, een van de beste slicingprogramma's in de industrie.
Dremel heeft gebruikgemaakt van de kennis van de 3D-printcommunity door opensource-elementen in onze printers en slicingsoftware te gebruiken. Alle bronvermeldingen zijn aangebracht en de betreffende code is verkrijgbaar voor de community. Raadpleeg uw handleiding voor aanwijzingen.
Zowel de 3D40 (nieuwste firmware) als de 3D45 accepteren de volgende gangbare gcode-formaten: .g3drem, .gcode en .g. De officieel ondersteunde slicerprogramma's zijn: Autodesk Print Studio, DigiLab 3D Slicer en Simplify 3D. Hoewel codes van andere slicerprogramma's zullen functioneren, moet u eventueel de instellingen zelf optimaliseren.
De foto-informatie staat in de header van het printbestand. Sommige slicerprogramma's zoals Print Studio kunnen geen foto-informatie produceren, bij andere zijn er geen problemen. De aanwezigheid van een foto heeft op geen enkele wijze invloed op de printkwaliteit.
Ja, als dat programma een .g3drem, .gcode of .g bestand maakt. De profielen in Print Studio, DigiLab 3D Slicer en Simplify 3D zijn echter geoptimaliseerd voor de Dremel 3D-printers.
3D-modellen moeten worden opgeslagen in het formaat STL of OBJ in het programma dat voor het creëren van deze bestanden werd gebruikt. U kunt daarna elk van de door Dremel ondersteunde slicerprogramma's gebruiken om de bestanden te converteren in modellen die kunnen worden gebouwd. De ondersteunde slicerprogramma's zijn: Autodesk Print Studio, DigiLab 3D Slicer en Simplify 3D.
Ja, dat kan, de meeste ontwerpsoftware kan bestanden naar STL exporteren; dit is het bestandstype dat door Print Studio, DigiLab 3D Slicer en Simplify 3D wordt geaccepteerd.
Als uw model te groot is en aanpassen van de afmetingen niet tot de mogelijkheden behoort, dan moet u het model vóór het slicen in kleinere stukken verdelen. Dit kan worden gedaan in TinkerCad en de meeste andere 3D-programma's.

Dremel 3D (3D20)

Als de Dremel 3D-software geen verbinding met de printer kan maken, dient u eerst te controleren of de USB-kabel correct is aangesloten. Vervolgens dient u te controleren of het stuurprogramma correct is geïnstalleerd. Controleer uw besturingssysteem voor het verhelpen van storingen bij de installatie van het stuurprogramma. Neem voor het verhelpen van verdere storingen contact op met de klantenservice.
Een model is rood, als het te groot voor het bouwgedeelte is, boven het bouwplatform zweeft of als een deel van het model zich buiten het bouwgedeelte bevindt. Gebruik de functies "Scale" (schalen) en "Move" (verplaatsen) in de Dremel 3D-software om het model zodanig aan te passen dat dit zich binnen het bouwgedeelte bevindt..
Dit kan worden veroorzaakt door een paar redenen. Een veelvoorkomende reden is dat een modelbestand buiten het bouwgedeelte werd opgeslagen of de schaal te klein werd gekozen om het te zien. Er wordt aangeraden om de functie "Move" (verplaatsen) te gebruiken om het model te centreren en de functie "Scale" (schalen) om het modelformaat te vergroten.
Helaas is het met Dremel 3D niet mogelijk om modellen te repareren. U maakt de meeste kans om dit te proberen met Print Studio of DigiLab 3D Slicer, omdat beide de mogelijkheid hebben om te werken met onvolmaakte modellen.

Autodesk Print Studio (3D40)

Waarom werkt mijn Print Studio niet meer?.
Beide softwareprogramma's hebben gelijkaardige functies, echter DigiLab 3D Slicer is gebaseerd op opensourcesoftware Cura, terwijl Print Studio eigendom is van Autodesk, maar niet werkt met de Windows 10 Creator update of nieuwere updates van Windows.
Print Studio voegt automatisch ondersteuningen toe om een goede bouwkwaliteit te garanderen, maar als u de ondersteuningen voor het slicen wilt wissen, ga dan een stap terug naar het gedeelte "Supports" (ondersteuningen) en wis deze; Print Studio zal deze niet meer opnieuw toevoegen.
Ondersteunde besturingssystemen: Apple® Mac® OS® X v10.10 (Yosemite) of hoger Microsoft® Windows® 7 SP1, alleen 64-bit Microsoft Windows 8.1, alleen 64-bit Microsoft Windows 10, alleen 64-bit, tot en met Anniversary Update, uitsluitend compatibel met Windows 10 vóór Creator Update Minimale systeemspecificaties CPU: 64-bit processor (32-bit niet ondersteund) Geheugen: 3 GB RAM (4 GB of meer aanbevolen) Geheugenruimte: 2 GB vrije geheugenruimte voor installatie Graphics: voor Microsoft Direct3D® 11 geschikte grafische kaart of hoger.

Dremel 3D Slicer (3D40 & 3D45)

Dremel DigiLab 3D Slicer is de slicingsoftware van Dremel zelf. Deze is gebaseerd op de opensourcesoftware Cura met diverse aanpassingen die specifiek voor Dremel printers zijn. Wij zullen 3D Slicer blijven ontwikkelen om de mogelijkheden en het gebruiksgemak ervan te verbeteren.
Helaas worden wifi en USB-aansluitingen niet ondersteund door de eeste versie van DigiLab 3D Slicer. Dit zijn functies die wij in toekomstige updates zullen toevoegen. Voorlopig is de enige ondersteunde transfermethode die met USB-sticks.
Ondersteunde besturingssystemen: Apple® Mac® OS® wordt momenteel niet ondersteund - echter wel vanaf eerste update. Microsoft® Windows® 7 SP1, 64-bit (32-bit niet ondersteund) Microsoft Windows 8.1, 64-bit (32-bit niet ondersteund) Microsoft Windows 10, 64-bit (32-bit niet ondersteund) Minimale Windows systeemspecificaties: CPU: 64-bit processor (32-bit niet ondersteund) Geheugen: 3 GB RAM (4 GB of meer aangeraden) Geheugenruimte: 300 MB vrije geheugenruimte voor installatie Graphics: met OpenGL 2 compatibele grafische chip, OpenGL 4.1 voor 3D-laagweergave
Helaas wordt de 3D20 niet ondersteund in de eerste versie van DigiLab 3D Slicer, maar dit staat op de shortlist van toekomstige upgrades.

Dremel Print Cloud (3D40 & 3D45)

Nadat u uw 3D-printer op Dremel3D.com heeft geregistreerd, klikt u op de knop "Ga naar Print Cloud". U kunt hier ook direct naar Print Cloud gaan: https://printcloud.dremel.com Zodra u zich bij Print Cloud heeft aangemeld, gaat u naar het tabblad "Printers" en daarna naar "Register Dremel Idea Builder 3D40/45 Printer" U heeft het token/de registratiecode van de printer nodig. Deze is te vinden in het scherm "About" (Over) in het menu Tools. Een nieuw token kan in het menu "Settings" (Instellingen) worden aangevraagd. Voor de 3D45 kunt u ook de QR-code in het menu "Settings" (Instellingen) -> "Token" scannen. .
De DigiLab 3D45 heeft een ingebouwde camera. Deze kan alleen worden bekeken in de Print Cloud, maar u kunt ook lokaal gestarte prints evenals in de Print Cloud gestarte prints controleren. Wanneer een in de Print Cloud gestarte print klaar is, maakt de Print Cloud een .gif animatiebestand in timelapse van uw print.
Soms kunnen storingen in de verbinding, zoals uitvallen van wifi, ervoor zorgen dat de Print Cloud niet meer met de printer is gesynchroniseerd. Probeer de printer opnieuw te starten. Een ander probleem zou kunnen zijn dat iemand een nieuw token op de printer heeft aangevraagd, die het vorige token ongeldig maakt. In dat geval moet u de printer met het nieuwe token opnieuw registreren.
Ja, klik in het tabblad "Printers" op de knop "Share" (delen) voor de printer die u wilt delen. U kunt per e-mail de uitnodiging sturen naar iedereen die u wilt.
Dubbelklik op de naam van het bestand en het downloaden van dat bestand zal beginnen.
Ja, in stap 2 van de functie "Layout" kiest u "Add File" (bestand toevoegen) en u kunt vervolgens meerdere bestanden toevoegen en bewerken.