Wat is 3D printen?

De mogelijkheden van 3D-printen veranderen de manier van ons creatieve denken. Deze technologie brengt een revolutie teweeg in de manier waarop wij problemen oplossen, door ideeën in een fysieke realiteit te veranderen. Wat ooit alleen beschikbaar was voor een select groepje, is eindelijk toegankelijk in uw eigen huis. Nu hebben u en uw gezin de kans om de makers van de volgende grootse dingen te worden.

Uiteindelijk produceren 3D-printers echte voorwerpen van digitale 3D-ontwerpen. Deze voorwerpen zijn alleen beperkt door uw verbeelding en kunnen van alles zijn van sieraden tot gadgets voor uw huis tot een exacte replica van een ontbrekend onderdeel.
Hoe werkt het?
De Dremel 3D Printer is een 3D-printer die digitale modellen in fysieke voorwerpen verandert. Zodra een 3D-model is ontworpen of gescand en geconverteerd in een .STL-bestand, kunt u de Dremel 3D-software gebruiken om het model op uw 3D Printer te bouwen. Door het 3D-model als kaart te gebruiken, deponeert de 3D-printer de eerste dunne laagjes PLA-draad, een plantaardige, recyclebare vorm van kunststof. De laagjes draad worden één voor één op elkaar gelegd totdat – tada! – een compleet fysiek voorwerp is gevormd.
Waarom Dremel 3D?
Terwijl de wereld bezig is met het ontdekken van nieuwe gebruiksmogelijkheden voor 3D geprinte voorwerpen, is de enige echte grens de verbeelding en wat digitaal kan worden ontworpen. De Dremel 3D Printer stelt u in staat om individuele projecten voor uw huis of kantoor te realiseren, ontbrekende onderdelen te reproduceren of een hobby naar geheel nieuwe hoogten te tillen. Als de vertrouwde bron voor doe-het-zelvers is het onze missie om u door het hele proces te begeleiden voor het realiseren van uw eigen ideeën. Wij zijn er van begin tot einde bij, van het bouwen van uw creatie tot en met het verfijnen van uw nieuwe vaardigheden. Het beste van alles, de uitgebreide Dremel community van getalenteerde makers en experts kan zorgen voor eindeloze inspiratie en support in elke fase.