Veel Gestelde Vragen

Bouwen

De bouwkwaliteit hangt af van een aantal factoren zoals de laagdikte en bouwomgeving. De Dremel-printers (3D20 & 3D40) extruderen filament in lagen zo dik als een vel papier; met een dikte van 100 microns (0,10 mm) het beste op de markt. De printers hebben bovendien een actieve ventilator die helpt om het filament gelijkmatig af te laten koelen en kromtrekken te verminderen. Ze zijn ontworpen om een volledig ingesloten bouwomgeving te bieden en hebben voeten met grip voor stabiliteit. Ten slotte is ook de kwaliteit van het filament dat wordt gebruikt een belangrijke factor. Gebruik voor de hoogste kwaliteit te allen tijde Dremel-filament met uw Dremel-printer.
3D20: Maximum bouwvolume is 230 x 150 x 140 mm (9 x 5,9 x 5,5"). 3D40: Maximum bouwvolume is 254 x 154 x 170 mm (10 x 6 x 6,7"). 30% groter dan de 3D20.
Het zwarte printbedtape gaat tot 50 prints mee; het blauwe printbedtape gaat tot 10 prints mee.
Om de beste printpositie voor uw model te krijgen, kunt u de functie Automatische opmaak in Print Studio gebruiken.
De Dremel 3D Printer heeft een maximale resolutie van 100 micron en een minimale resolutie van 300 micron (0,10-0,30 mm per laag). Hoe hoger de resolutie, des te dunner is elke laag en hoe beter uw voorwerp eruit zal zien. De laagresolutie is afhankelijk van de instelling. In "Low" (laag) is de resolutie 0,300 mm, in "Standard" (standaard) is de resolutie 0,200 mm en in "High" (Hoog) is de resolutie 0,100 mm.
Met deze activiteit vóór het printen kan de extruder eventueel oud filament dat niet meer juist plakt tijdens het printen uitspoelen. Door dit materiaal te verwijderen, wordt er met filament geprint op optimale printtemperaturen, zodat de eerste laag van de print het beste vast blijft zitten.
Ja, u kunt een dergelijk model printen met gebruik van Print Studio; deze software kan ondersteuning aan uw model toevoegen.
Steunmateriaal is ontworpen om gemakkelijk te verwijderen en het laat zo min mogelijk sporen achter op uw print. Als u echter toch wat sporen vindt, kunt u ze met fijn schuurpapier verwijderen.

Filament

Dremel PLA-filament wordt gemaakt om de hoogste kwaliteit tijdens gebruik te bieden en zorgt ervoor dat uw Dremel 3D-printer soepel werkt.
Ja. Alle Dremel PLA's zijn compatibel met de Dremel 3D-printers.
U dient alleen Dremel PLA-filament te gebruiken. Ander filament kan de Dremel 3D-printer beschadigen en maakt de garantie ongeldig.

Idea Builder

De Dremel Idea Builder Printers (3D20 & 3D40) zijn hoogwaardige 3D-printers die een stapje verder gaan om gebruikers door het 3D-bouwproces te begeleiden en ze nieuwe methoden te laten zien om hun ideeën te realiseren. De Dremel 3D Builder bouwt in 3D wat betekent dat in plaats van inkt op een vlak oppervlak zoals bij normaal printen te zetten, de printer materiaal in drie dimensies opbouwt om een object te maken. De printer verhit plastic filament en tekent het dan uit in zeer dunne lagen.
Uw 3D20 wordt geleverd met een verkorte gebruikershandleiding, filament (1x 0,5 kg spoel), USB-kabel, SD geladen met modelbestanden, printbedtape, een objectgrijper, instructiehandleiding, extruderontstopper en afstellingsblad. Uw 3D40 wordt geleverd met een verkorte gebruikershandleiding, filament (1x 0,5 kg spoel), USB-kabel, USB-stick geladen met modelbestanden, printbedtape (2), een objectgrijper, instructiehandleiding, extruderontstopper en printbedblad.
Ja. Dremel heeft hard aan de verpakking gewerkt zodat het uit- en inpakken van uw Dremel 3D-printer snel en gemakkelijk gaat. De verpakking is handig om de printer later nog te verplaatsen of te bewaren.
3D20: Er is geen deurvergrendeling of controle op de Dremel 3D20. 3D40: De deuren van de Dremel 3D40 worden gecontroleerd en beide deuren moeten gesloten zijn om een print op afstand (vanaf website of met de app) uit te kunnen voeren. Dit zorgt ervoor dat er geen handen in de printer kunnen geraken wanneer er met printen is gestart door een gebruiker die niet in de buurt is. Op elk ander moment, met inbegrip van tijdens het bouwen van een object, zal er door het openen van een deur een waarschuwingsbericht op het scherm verschijnen.
Bekijk de vergelijkingstabel op onze website om de verschillen tussen de 3D20 en 3D40 te zien.
Nee, beide Dremel 3D Idea Builders (3D20 & 3D40) zijn voorzien van een enkel extrudersysteem.
De 3D40-printer is voorzien van 'Quik Level', een functie waarmee de positie van het bouwplatform met smart-sensortechnologie wordt gedetecteerd. U wordt door het proces geholpen om het printbed op een perfecte positie te plaatsen.
Nee, er zit geen noodstopknop op, maar op de 3D20 kunt u de stroomtoevoer van de printer met de aan-/uitschakelaar aan de zijkant direct afsluiten. Op de 3D40 is er een korte vertraging (< 3 seconden) bij het volledig afsluiten nadat de aan-/uitknop is ingedrukt vanwege de aanvullende elektronica.

Software

De Dremel 3D20 kan alleen .g3drem-bestanden bouwen. De meegeleverde computersoftware kan .g3drem-, .3dremel- en .STL-bestanden verwerken. De Dremel 3D40 kan alleen .3dremel-bestanden bouwen. De meegeleverde computersoftware kan .g3drem-, .3dremel- en .STL-bestanden verwerken.
U kunt bestanden ook met elke designsoftware voorbereiden, maar u moet de bestanden wel met 3D Builder opslaan als een .g3drem-bestand (voor de 3D20) of .3dremel-bestand (voor de 3D40).
Print Studio is ontwikkeld in samenwerking met Autodesk, zodat u van meer functionaliteit en ondersteuning kunt genieten om de best mogelijke prints te maken.
Bekijk het onderdeel **ontwerptool**. Hier vindt u stap-voor-stapinstructies om hiermee aan de slag te gaan.
Gebruik Print Studio en de Automatische-herstelfunctie om uw probleem op te lossen.
Ja, dat kan. Met de meeste modelleersoftware kunt u bestanden exporteren naar STL, wat het bestandstype is dat door zowel Print Studio als Dremel Slicing Software wordt geaccepteerd.
Als uw model te groot is en verkleinen geen optie is, kunt u de functie 'Plane cut' gebruiken. Hiermee kunt u het printmodel in twee delen printen en ze daarna samenlijmen.
Print Studio voegt automatisch steunmateriaal toe om een goede bouwkwaliteit te garanderen. Als u het steunmateriaal echter wilt verwijderen voordat u slicet, gaat u een stap terug naar het onderdeel Steunmateriaal en verwijdert u het. Print Studio zal het daarna niet opnieuw toevoegen.

Probleemoplossing

De extruder is mogelijk ontspoord doordat het bouwplatform niet waterpas staat of door verzameling van overtollig filament rondom de extrudermond. De Dremel 3D-printer heeft dit overslaan niet gedetecteerd en loopt een stap voor op de extruder. Als dit gebeurt, moet u stoppen met printen en de instructies over het schoonmaken van de extrudermond en het waterpas plaatsen van het bouwplatform lezen.
Het is mogelijk dat de motors niet juist werken of dat het modelbestand beschadigd is. Als u een SD-kaart of USB-stick gebruikt, kunt u de officiële Dremel-testprint met uw computersoftware uitvoeren. Als u de computersoftware gebruikt, kunt u de testprint proberen te laden via een SD-kaart of USB-stick. Als u de extruder nog steeds niet in beweging krijgt, controleert u met het updateprogramma in de Dremel 3D-software of er firmware-updates voor uw printer zijn. Als het probleem met bovenstaande stappen niet wordt opgelost, neemt u contact op met Dremels klantenservice voor onderhoudsinformatie of bezoekt u de pagina Ondersteuning op Dremel3D.com.
Dit kan het gevolg zijn van een bouwfout of een slecht ontworpen bestand. Het bouwproces is mogelijk onderbroken doordat de verbinding met de computer werd verbroken of doordat de SD-kaart/USB-stick tijdens het bouwproces werd verwijderd. Voer de Dremel-testprint uit om te controleren of uw printer juist werkt en wacht daarbij tot de print is voltooid voordat u de verbinding verbreekt.
Reinig de behuizing van de Dremel 3D Idea Builder met een niet-pluizende doek. Verwijder eventueel achtergebleven materiaalafval van de behuizing. Gebruik voor reiniging geen water, chemische producten of andere schoonmaakmiddelen. Anders kan de Dremel 3D-printer beschadigd raken. Controleer altijd of er geen materiaalafval rond de extrudermond zit met een gewone tang. Zorg er ook voor dat u het printbedtape regelmatig vervangt.
Dremel's 3D Idea Builder-printers (3D20 & 3D40) zullen na een stroomonderbreking weer aangaan en in inactieve stand gaan. Het vorige printproject wordt automatisch geannuleerd. Als de extruder nog heet is, zullen de ventilatoren aangaan om die af te koelen.
We raden u niet aan objecten te printen die in direct of indirect contact met levensmiddelen komen.

Onderhoud

De garantie van de Dremel 3D-printer wijkt af van andere Dremel-producten omdat 3D-printers erg verschillen van elektrisch gereedschap. Dremel biedt de beste garantie die past bij de complexiteit van de 3D20- en 3D40-modellen.

Website

U kunt uw Dremel 3D Idea Builder registreren door de instructies op onze registratiepagina te volgen.
Als u nog meer vragen heeft, neem dan contact op met een Dremel-expert en zij zullen u graag helpen bij het beantwoorden van uw vragen.